Missie en visie

Onze school is een basisschool voor kinderen van 4 t/m 12 jaar waar de ontwikkeling van het kind centraal staat. Wij bieden kindgericht onderwijs in een veilige omgeving. Op onze school is elke leerling welkom, tenzij het schoolondersteuningsprofiel aangeeft dat wij een kind de juiste ondersteuning c.q. het juiste onderwijs niet kunnen bieden.

’t Kofschip is een kleinschalige school met een fijne sfeer, waar het kind zich thuis voelt en waar de brede ontwikkeling van het kind centraal staat. Wij zijn er om jou tot je recht te laten komen. Dat doen we door met een positieve blik te kijken naar wie jij bent en wat je mogelijkheden zijn. Wij dagen je uit om je te ontwikkelen op een manier die bij jou past. Dat geeft je vertrouwen in jezelf. Met dat vertrouwen stap jij straks de wereld in. En lever je jouw bijdrage aan een wereld waarin mensen elkaar tot hun recht laten komen.

’t Kofschip – waar iedereen tot zijn recht komt.

We dragen een aantal belangrijke kernwaarden uit, die duidelijk maken waar we voor staan;

• Samen
  • Vertrouwen
  • Positief kijken naar jezelf en anderen
  • Levendig
  • Ambitie

Wij hebben een team met aandacht en zorg voor elk kind, dat het belangrijk vindt ruimte te geven aan de eigenheid van kinderen. ‘Je mag zijn wie je bent’. Wij doen dat door talenten van kinderen te zien, te gebruiken, te delen en uit te bouwen. Wij verzorgen kindvriendelijk onderwijs en streven hierbij naar een intensieve samenwerking tussen leerlingen, team en ouders/verzorgers. Wij werken eraan dat leerlingen onze school verlaten als zelfstandige, zelfverzekerde, sociale, breed ontwikkelde individuen die kritisch kunnen kijken naar de wereld om hen heen en weten waar hun passie en talent ligt.